Hedvig Wissting


Foto

Lemunda 220
591 97 MOTALA 

076 781 89 92 

 info@omma.photo

Berättelser är det bästa jag vet. Jag fullkomligt
älskar att höra, läsa, se, eller uppleva en bra berättelse. Eller halvtaskig. Det spelar liksom ingen roll. Men mitt minne sviker mig ofta och jag kan inte minnas alla orden som gjorde historien så bra. Jag tror att det är därför jag dras till bildberättande. Det är mitt sätt att berätta, när orden sviker.  
Jag och kommer från en by mellan skogen och sjön norr om Motala. Jag började fotografera som 14-åring, kröp omkring i skogen och fotograferade mossa. Efterhand skiftades mitt fokus från mossa till de människor jag har runt omkring mig, men mossan och naturen har fortsatt att spela en stor roll i mitt fotograferande. De kryper alltid in i bilden på något sätt. 
Efter studenten flyttade jag till Lofoten för att läsa fotografi. Mina föräldrar var oroliga att jag skulle bli kär i någon norrman och fastna där, så långt bort. Men sanningen är att jag blev kär i något som visade sig vara mycket svårare att åka ifrån. Lugnet. Resorna. Fjällen. Det där maffiga, magiska som finns i kilometerhög massiv sten, svart-gröna himlar och vatten som aldrig ligger stilla. Som har stora valar under ytan.