Varukorgen är tom

Kerstin Lindh Furås

Böcker med bilder och tänkvärda korta texter. 

Foto, akvarell och ”Krummeflorer”

Våglyckan 157
694 93 ÖSTANSJÖ

0582-523 37, 070 654 88 08

lindhfuras@gmail.com

www.stannatill.se

Att genom kameran fånga naturens storhet och skiftningar likväl som kluriga detaljer, väcker både beundran och inspiration. Många av dessa bilder, tillsammans med korta texter, har genom åren blivit böcker. Andra bilder har hamnat på min hemsida eller på tavlor av canvas.

De färglagda växterna nedan börjar med en mjuk linje i blyerts som allteftersom formas till blommor och blader. När jag vet hur linjerna ska korsa varandra så fyller jag i med tusch och färglägger sedan.   De blommor/växter som bara är konturer kallar jag för ”Krummeflorer” och de är mitt klotter när fingrarna blir rastlösa. Jag kan själv överraskas av hur de växer fram på sina egna sätt och den ena är inte den andra lik. Några av dem har, tillsammans med tänkvärda texter, blivit en målarbok för vuxna. Andra har hamnat på canvas med en ”skugglist” som ram.

På min hemsida stannatill.se kan du få mer information om böckerna eller titta på vackra naturfoton och mina tankar kring dessa. Här finns också kåserier och reflektioner utifrån min kristna tro. Så varmt välkommen att titta in!

  Några utvalda verk från Kerstin Lindh Furås