Varukorgen är tom

  "ON THE ROCKS"
Nyis som bryts sönder när dyningarna rullar in mot klipporna. Filmen är inspelad av Sten Forsberg 2016-03-11 vid norra Vättern

Sten Forsberg

Trä Metall mm


Torpa Mobäcken 260  

694 94 Vretstorp 

mailto:sten53forsberg@gmail.com

Varför blir det som det blir? Vad är det som sker i mitt huvud och när börjar processen? Jag undrar, inte för att förutse eller styra processen utan för att det är så fascinerande att det blir till det som blir till. Och det oavsett vem som är beställare.
Olika material har olika karaktär men för alla gäller det att man måste lära känna det. Jag började med trä. Trä är ett väldigt levande material inte bara i yttre mening med ådring och färg utan också för att det finns överraskningar som defekter och inneboende spänningar.  Ett annat material är plåt. Det upplevs som dött men börjar man att hamra och värma på det så börjar det att röra på sig. Betong däremot är ganska harmlöst. Man gör en form, fyller den med armering och betong och så är det färdigt.  Läder är också ett härligt material - mjukt och följsamt. Det är med skapandet som med livet - man lär sig.  En del av min konst handlar just om livet och de stora frågorna. En annan del gestaltar form och skönhet. En tredje handlar mer om design och produktion. Ibland uppstår det konflikter mellan ingenjören som vill konstruera och producera och med konstnären som vill forma en känsla. Men det är just känslan av att skapa som är den starkaste drivkraften inom mig - därför blir det som det blir.

  Några utvalda verk från Sten Forsberg