Varukorgen är tom

ALLMÄNNA REGLER FÖR NORRA VÄTTERNS KONSTRUNDA

Vilka får vara med:
Medlemmar i Norra Vätterns Bild & Formkonstnärer som gått med i föreningen innan föregående års konstrunda och gallerier inom konstrundans geografiska område (se karta)

Geografisk gräns:
Se karta.
Norr
Vretstorps södra gräns, Söder/väster Motala tätort och närområde ( postnr 591 xx), Öster Åsbro, Mariedamm, Närkesberg, Godegård, Väster/söder Tiveden fram till Unden, Aspa/Olshammar.

Gästutställare:
Medverkande medlemmar i NVBoF får bjuda in max två gäster att delta per konstrunda. Medlemmen är gästens värd och ansvarar för att gästerna har utställningsplats och följer regelverket.
Samma gäst kan bjudas in två år i rad med ett uppehåll på fem år. Gäster behöver inte ha anknytning till Norra Vättern.

Gallerier:
Etablerade gallerier medverkar med sina utställare och bestämmer själva vilka utställare som bjuds in. Galleriet ska sälja lotter. Om någon/några utställare vill lämna vinst till lotteriet och därmed finnas med på vinstvepan, så är det frivilligt.

Avgift:
För medlem gäller medlemsavgiften + donerad lotterivinst + deltagaravgift 300 kr. Gästutställaren donerar en vinst till ett värde av minst 500 kr och max 1000 kr och betalar 500 kr i anmälningsavgift. Vid återbud återbetalas ej avgiften.
För galleri se ovan.

Lotteri:
Föreningen arrangerar ett lotteri i samband med konstrundan. Varje utställare donerar en lotterivinst till ett värde av minst 500 kr och max 1000 kr. Vinstgruppen har mandat att bedöma värdet på inlämnad vinst. Om det bedöms att värdet understiger fn 500 kr så kan gruppen be konstnären om en annan vinst.

Presentationsutställningar:
Till varje års konstrunda arrangerar NVBoF två presentationsutställningar, en i Askersund och en i Motala, där varje konstnär ställer ut ett verk som är representativt för konstnären. Verket ska vara till salu. Provision på 20% utgår till NVBoF.

Utställninglokaler:
Föreningen kan i mån av möjlighet vara behjälplig med utställningslokaler till de medverkande medlemmar som inte kan använda egen ateljé/verkstad. Eventuell hyra för lokal betalas av medlemmen.

Övriga åtaganden se kontrakt. 2014-09-01

Om NVBOF

Här finns vi geografiskt
Kontakta oss
Så här blir du medlem
Våra medlemmar

Information

Aktuella händelser
Konstrundan
Konstlotteriet
Öppettider