Varukorgen är tom

Marinette Andersson

- Art byMette

Bildkonst

E-post:metterillion@gmail.com

0708-373798

Instagram: art.by.mette

Inspirationen kan komma som från en inre bild, en vision - eller en känsla; en oemotståndlig inbjudan till skapande.

När jag väl lockats till att börja på det tomma arket eller ett projekt kan det visa sig att uttrycket blir något annat än det ursprungliga, utan att jag vet riktigt hur det gick till. Både spännande och frustrerande ibland.

Och det magiska med skapandet för mig är just att ändå hänge mig åt det som sker, att vara närvarande och att se med nyfikenhet på vad som tar form, hur det än blir. Att låta konsten bli som den vill, och undvika att stå i vägen för den eller lägga mig i för mycket…

Min konst är besläktad med symbolismen skulle jag tro; konst med ett budskap är det som jag brinner för, oaktat om det handlar om måleri eller annat form av kreativt uttryck.

De konstformer som jag använder mig av är främst akvarell, olika former av collage, akryl och blandteknik vilket kan innefatta makramé, återbruk, pärlor och trä. Jag har även tassat in lite på tekniken collografi.

Jag är född 1969, uppvuxen på landet och har alltid haft en stark kontakt med naturen, ser den som besjälad och magisk. Det är från naturen jag hämtar min mesta inspiration och förståelse för livet och helheten - att allt hör samman. Jag har under hela mitt liv haft ett behov av att uttrycka mig på olika sätt, genom att skriva berättelser, dikter, skriva egna sånger, dansa, trumma och måla.

         

Några utvalda verk av Marinette Andersson: