Varukorgen är tom

Stefan Högberg

Slöjdar i trä

Boda Betania 162, 696 92 Askersund,

076 116 29 73 

dunkebacken@gmail.com

stefan@snickarbord.se

Några utvalda verk:

Till professionen är jag lärare i matematik, fysik och slöjd. En kombination som gett mig förutsättningar att röra mig i gränslandet mellan naturvetenskap och humaniora. 

Mellan det exakt mätbara till det sinnligt upplevda. Jag jobbar mest i trä. Ett material som bjuder på så mycket sinnesupplevelser. 

Mitt förhållande till trä kan enklast beskrivas med en liten historia. En gång blev jag erbjuden att ta över ett parti virke till ett bra pris. 

Villkoret var att jag tog allt. Och det gjorde jag. Jag hyrde ett biltransportsläp och åkte dit. Tretton vändor senare var det klart. Efter att det tionde släpet var avlastat

gick jag in till min hustru och meddelade besviket att jag nu inte längre klarade av att ha en personlig relation med varje planka. 

Hon skakade långsamt på huvudet och hällde upp kaffet. 

Men, jag skapar en ny relation med varje bit jag tar in till verkstan. Nya bekantskaper och nya idéer. Det blir aldrig tråkigt. 

Ibland kombinerar jag med något annat material. Beroende på funktionen hos det jag skapar. Jag har oftast en idé på funktionen. Vad föremålet ska användas till. 

Ibland kan det dock vara så enkelt som att det bara tilltalar mitt estetiska sinne. Ibland kanske funktionen är mer tydlig. 

Ofta kombinerar jag med andra material. Det kan vara metall, läder, glas osv. Allt beroende på vad det ska bli.Under hela mitt liv har jag byggt grejer. Alltifrån små leksaksbilar till hela kök.

Många gånger kombinerar jag slöjd med matematik och fysik. Men utan en gedigen estetisk process blir det platt fall. Så det kan bli många timmars skissande och räknande innan det är klart.

Jag har numera in verkstad någon mil söder om Askersund.

Välkomen

Boda Betania 162

69692 Askersund

Tel 0761162973

Mail stefan@snickarbord.se