Nu kan du ladda ned bilder på vinsterna här!Se bilder från presentationsutställningarna

Sjöängen                                 K-Ringen


Varmt välkommen till vernissagen av två vänners utställning: ”Vägg i Vägg”.  

Se inbjudan

Två konstnärer med två helt olika uttryck, hänger sin konst vägg i vägg med varandra på underbara Rimforsa Strand, strax söder om Linköping.Vernissagen börjar kl 17.00 med ett Konstafterwork.
18.00 kommer Kicka och Hellen att berätta lite om sig själva och sitt konstnärsskap. Utställningen hänger kvar till den 14 aug. För övriga öppettider se www.rimforsastrand.se Kom och njut av en härlig sommarkväll! Med vänlig hälsning,  Hellen P Toivola och Kicka Thorsson


Margareta P Elfstrand ställer ut

Se inbjudan

Landsbygdsskildring i nytt filmprojekt och festivalen

 Konst på landsbygd


Norra Vätterns Bild & Formkonstnärer genomför under 2018-2019 ett omfattande projekt om landsbygden. Projektet innehåller dels en filmproduktion och dels en konst- och landsbygdsfestival 30 september – 1 september 2019 i Askersund. 

Dramakomedin Lantisar produceras av vår samarbetspartner Närkesbergsfilm. Den utspelas i skärningspunkten mellan storstad och landsbygd:

Madde kallas på ett mystiskt sätt hem från sitt flashiga liv i Stockholm till fadern på landsbygden. De har inte haft kontakt på tio år efter moderns dramatiska död. Maddes upplevelser under ett intensivt veckoslut hos fadern ger henne en ny bild av en landsbygd hon lämnat för länge sedan… 

Med humor men också med svärta skildras mänskliga relationer i en modern landsbygdsmiljö. - 

         Alla som ingår i projektet lever och verkar på landsbygden, säger Lars Jonsson, projektledare för filmprojektet. Vi vill ge en annan bild av landsbygden än den som möter oss i många andra landsbygdsskildringar. Vi visar på en levande och modern landsbygd med kraftfulla personligheter, men också att vi är ”vanliga” människor med ”vanliga” problem… 

Manusförfattare och regissörer är Malin Dahl och Johnny Wernersson. Filmen spelades in under sommaren 2018 och nu pågår klippning av filmen. Premiär är beräknad till hösten 2019. Filmen visas naturligtvis på festivalen Konst på landsbygd  i höst.

För mer information, kontakta projektledaren Lars Jonsson på telefon 0730575527 eller e-post iml@telia.com Filmprojektet finansieras delvis av Leader Mellansjölandet.