Kafé på K Ringen torsdagar 16-19.

Ta en fika, umgås och se den aktuella utställningen!

Kulturfestival på Sjöängen i Askersund

Se program


Vi finns också på Instagram


Konst i Ring 

Tived 

tom 30 september

Landsbygdsskildring i nytt filmprojekt och festivalen

 Konst på landsbygd


Norra Vätterns Bild & Formkonstnärer genomför under 2018-2019 ett omfattande projekt om landsbygden. Projektet innehåller dels en filmproduktion och dels en konst- och landsbygdsfestival 30 september – 1 september 2019 i Askersund. 

Dramakomedin Lantisar produceras av vår samarbetspartner Närkesbergsfilm. Den utspelas i skärningspunkten mellan storstad och landsbygd:

Madde kallas på ett mystiskt sätt hem från sitt flashiga liv i Stockholm till fadern på landsbygden. De har inte haft kontakt på tio år efter en dramatisk händelse. Maddes upplevelser under ett intensivt veckoslut hos fadern ger henne en ny bild av en landsbygd hon lämnat för länge sedan… 

Med humor men också med svärta skildras mänskliga relationer i en modern landsbygdsmiljö. - 

         Alla som ingår i projektet lever och verkar på landsbygden, säger Lars Jonsson, projektledare för filmprojektet. Vi vill ge en annan bild av landsbygden än den som möter oss i många andra landsbygdsskildringar. Vi visar på en levande och modern landsbygd med kraftfulla personligheter, men också att vi är ”vanliga” människor med ”vanliga” problem… 

Manusförfattare och regissörer är Malin Dahl och Johnny Wernersson. Filmen spelades in under sommaren 2018 och nu pågår klippning av filmen. Premiär är beräknad till hösten 2019. Filmen visas naturligtvis på festivalen Konst på landsbygd  i höst.

För mer information, kontakta projektledaren Lars Jonsson på telefon 0730575527 eller e-post iml@telia.com Filmprojektet finansieras delvis av Leader Mellansjölandet.