Vivi-Anne Lennartsson hälsar

På onsdag åker jag till Paris för att delta i utställningen Art Capital på Grand Palais, 13-17 feb (kl 11-20, till 22 torsd o lörd). Jag finns med på Salon des Artistes Indépendants. Om ni har vägarna förbi kanske vi ses?


Vi finns också på Instagram


Kicka Thorsson 

Ställer ut i Skänninge

Se inbjudan

Nu är det "mellan-två-utställningar-kafé" den här veckan kl 16-18 och Annette Alsiö fixar kaffet.Välkommen!

se inbjudan

Nu har programmet för konstrundan kommit

Finns under fliken Konstrunda

Landsbygdsskildring i nytt filmprojekt och festivalen

 Konst på landsbygd


Norra Vätterns Bild & Formkonstnärer genomför under 2018-2019 ett omfattande projekt om landsbygden. Projektet innehåller dels en filmproduktion och dels en konst- och landsbygdsfestival 30 september – 1 september 2019 i Askersund. 

Dramakomedin Lantisar produceras av vår samarbetspartner Närkesbergsfilm. Den utspelas i skärningspunkten mellan storstad och landsbygd:

Madde kallas på ett mystiskt sätt hem från sitt flashiga liv i Stockholm till fadern på landsbygden. De har inte haft kontakt på tio år efter moderns dramatiska död. Maddes upplevelser under ett intensivt veckoslut hos fadern ger henne en ny bild av en landsbygd hon lämnat för länge sedan… 

Med humor men också med svärta skildras mänskliga relationer i en modern landsbygdsmiljö. - 

         Alla som ingår i projektet lever och verkar på landsbygden, säger Lars Jonsson, projektledare för filmprojektet. Vi vill ge en annan bild av landsbygden än den som möter oss i många andra landsbygdsskildringar. Vi visar på en levande och modern landsbygd med kraftfulla personligheter, men också att vi är ”vanliga” människor med ”vanliga” problem… 

Manusförfattare och regissörer är Malin Dahl och Johnny Wernersson. Filmen spelades in under sommaren 2018 och nu pågår klippning av filmen. Premiär är beräknad till hösten 2019. Filmen visas naturligtvis på festivalen Konst på landsbygd  i höst.

För mer information, kontakta projektledaren Lars Jonsson på telefon 0730575527 eller e-post iml@telia.com Filmprojektet finansieras delvis av Leader Mellansjölandet.